Aqua Lung is ontstaan vanuit het in 1902 te Parijs opgerichte Air Liquide, leverancier van industriële gassen.

In 1943 is er een samenwerkingsverband ontstaan met uitvinder Jacques Yves Cousteau, die de "AquaLung" ontwikkelde. De "AquaLung" is de eerst "on demand regulator", een ademautomaat die lucht geeft indien de duiker hier behoefte aan heeft (/om vraagt).

In de daarop volgende jaren groeit de Aqua Lung keten wereldwijd uit tot een totaal leverancier voor de duiksportmarkt.Met merken als U.S.Divers, Deep See en SeaQuest wordt de Amerkiaanse markt voorzien van duikmateriaal, terwijl in Europa de merken Technisub, Apeks en Aqua Lung hun intrede doen.

Alle fabrikanten onder de Aqua Lung vlag hebben hun eigen specialisme. Dat wil zeggen dat ze opgericht zijn met gedegen kennis van een specifiek productgroep binnen het duiken.
Het produceren van een trimvest of duikpak vergt natuurlijk andere technieken en kennis als een ademautomaat.Met al deze kennis onder één dak is, inmiddels bijna 70 jaar later, Aqua Lung een begrip in de wereldwijde duiksportmarkt.

Sinds 2000 worden de Aqua Lung produkten door AmilcoSports (voorheen Suunto Benelux B.V.) met succes gedistribueerd in Nederland, zo is de Aqua Lung Legend inmiddels een vertrouwd beeld aan de waterkant.
Klik verder op onze site en kijk wat Aqua Lung u allemaal kan bieden.

Uw profiel
Inloggen
Informatie
Online Shoppen
Contactgegevens
Meer weten over Suunto ?

Duik dieper in Suunto

Kom meer te weten over Suunto en de Suunto producten.

 

Onze disciplines

Contact

AmilcoSports
Energieweg 27
NL-4691 SE Tholen

T: +31 (0)166 60 10 60
E: [email protected]